Over Leren in de buitenlucht

Voor wie?

De Buitenles is een kant en klaar pakket met buitenlessen, coaching en workshops voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Doel

De Buitenles is er om kinderen in elk seizoen buiten te laten leren. Dit door meer bewegen, ontdekken, ervaren & doen!

Pecha Kucha moestuinles
Pecha Kucha Rariteitenkabinet
Pecha Kucha insectenhotel

De buitenlessen

Kinderen spelen en leren veel minder buiten dan vroeger. Uit onderzoek blijkt dat 10 % van de kinderen meer buiten speelt dan binnen. Dit in vergelijking met hun opa’s en oma’s die 80 % meer buiten dan binnen speelden.

Niet alleen omdat het beter is voor de gezondheid, maar ook vanwege het vele plezier, de zelfstandigheid, de grote motivatie en het maken van eigen keuzes tijdens Leren in de buitenlucht’.

De ‘Buitenles’ is een kant-en klaar lespakket, inclusief instructie video op het digibord en een stapsgewijs lesplan met heldere en duidelijke foto’s van het verloop van de les.

Een soort mini-projectjes waarbij techniek, taal en de zaakvakken zoals geschiedenis, biologie en aardrijkskunde elkaar ondersteunen.

Door te ervaren, te doen en gebruik te maken van bewegend en betekenisvol leren.

buitenkleding

De Buitenles is er om kinderen in elk seizoen buiten te laten leren.

Meer bewegen, ontdekken, ervaren & doen!

boomhut als achtergrond

De buitenlessen

Kant-en klare lespakketten, inclusief instructie video op het digibord en een stapsgewijs lesplan met heldere en duidelijke foto’s van het verloop van de les.

David Bernard
Manager
David Bernard
Manager
Hanneke Bergsma

De Buitenles is ontstaan uit een idee van mij, Hanneke Bergsma, enthousiast, gedreven, spontaan en sportief. Juf, sportdocent, moeder, student en buitenmens.

Ik geloof in de kracht en waarde van het buiten spelen, bewegen & leren. De afwisseling met binnen leren is hierbij van belang. Kinderen leren hierdoor beter.

Aangestoken door de mooie ervaringen en verhalen van mijn broer over het onderwijs in Noorwegen ben ik me hier de afgelopen jaren in gaan verdiepen. Tijdens een studiereis heb ik ervaren wat de meerwaarde van het Udeskole(Buitenles) concept inhoudt. Elke week een dag buiten les: aardrijkskunde, taal, rekenen, handvaardigheid, biologie, echt alle lessen naar buiten.